Informació per contractar SomSonats (Historial, necessitats tècniques, plànol d'escenari, ...)

SomSonats



SomSonats és un projecte musical que va sorgir sense voler, de manera casual, de rebot. Pere i Raül van demanar a Joan i a Pau si podien acompanyar-los, de manera puntual, en alguns temes en una actuació que havien de fer al Casal Panxampla de Tortosa el 10 de desembre de 2010. En l’assaig previ van anar sortint idees interessants i engrescadores i, allò que havia de ser una col·laboració puntual per a un dia concret, va anar agafant forma de repertori per a quartet. “Tot i que alguns de nosaltres havíem tocat junts diverses vegades en altres grups de música d'arrel tradicional o fins i tot de música antiga, és la primera vegada que hem fet música els quatre sols sota una mateixa formació. L'experiència del Panxampla va ser increïble: una hora i mitja de diversió musical interna i externa.”. Fent uns glops després del concert i intercanviant opinions van tenir tots quatre la sensació que allò s’havia de repetir. Així va ser com van decidir consolidar la formació acabada de nàixer allà mateix i crear SomSonats.

SomSonats utilitza música d’arrel tradicional reelaborant-la i amanint-la al seu gust per fer música d’avui i per avui. Podeu sentir músiques tradicionals de diversos indrets dels Països Catalans així com algunes d’Euskadi.

Músics:


Pere Gumbau
veu i percussions petites
Raül Sanchis
acordió diatònic
Joan Cid
guitarra i guitarró
Pau Puig
dolçaines, saxo soprano, alboka, ney, gaida i flautes de canya



La nostra vida musical:

Pere Gumbau:

Viu en contacte amb la música tradicional des de menut, aprenent a tocar les castanyetes així com multitud de cançons de part de la gent gran del seu poble, Càlig, d'on és dolçainer i lloer. Al 2002 comença estudis de dolçaina a l'Escola de Música de Vinaròs i entra a formar part de la Colla de Dolçaina i tabal d'este poble. Al 2004 entra a formar part com a cantador del grup Saragatona. Estudia cant a l'Escola Diàbolus de Benicarló. Participa en diversos cursets de castanyetes i percussions petites. Fixant-se en els estils de Cantadors de Jota de la Ribera (Boca de Bou, Canalero, Teixidor,...), es llaura el seu propi estil. És cofundador del grup de Música i Danses “La Sotà” de Benicarló. Realitza treballs de recerca pels pobles del Baix Maestrat, sobretot Càlig i Benicarló.

Pau Puig:

Dolçainer amb una llarga trajectòria tant en el mon de la música tradicional de carrer com de concert. Estudis de saxo. Posteriorment estudia alboka, ney amb Hristos Barbas i gaida búlgara amb Kostadin Atanasov. Fundador de Tresmall, Saragatona i La Suterranya. Ha col·laborat amb Aljub, La Beniterrània, Xarxa Teatre, Projecte SoCatalà-LO RIU, Miquel Gil, Marcel Casellas, Carles Santos... Ha col·laborat en l’enregistrament d’11 discos. Ha tocat per Xile, Colòmbia, Costa Rica, Xina i gran part d’Europa. Actualment toca amb SomSonats, Alm, la Suterranya, Xarop de Canya i Pen/nem.

Raül Sanchis

Prové del món del clàssic amb instruments com la flauta travessera, el piano (estudis amb Marisa Blanes) i l'orgue (estudis amb Vicent Ribes i Vicent Ros). Ha participat com a solista i teclista acompanyant en concerts, festivals i cicles musicals d'arreu (Cicle d'orgue i cor d'Alcoi, Festival Internacional de Música Sacra de Tortosa, Fira d'espectacles d'arrel tradicional de Manresa, Garés-Puente la Reina, etc.), així com en diversos enregistraments i cursos de perfeccionament. Des de ben prompte li interessa la música d'arrel tradicional però comença a tocar l'acordió diatònic quan se'n va a viure a Terrassa, dins l'entorn de la Vallesana. Temps després, a les terres de l'Ebre, estudia amb Cati Plana a l'Aula de Música Tradicional i Popular de Tortosa. Ha col·laborat amb grups com Tresmall i Saragatona o la rondalla de Sofia de la Ribera i ha format part dels grups La Tresquera i Camerata Rústica. Darrerament ha començat amb el seu acordió diatònic el projecte musical SomSonats.

Joan Cid

Entra a la música tradicional amb la gralla però segueix amb els estudis de guitarra clàssica amb Albino Tena i sobretot de guitarra i harmonia moderna amb Lali Rodríguez, David Muñoz i Dani Payà. Al formar part del grup de música i dansa Saragatona com a ballador s'endinsa en l'estudi de la música tradicional de les Terres de l'Ebre i del guitarró amb Tòbal Rentero amb qui també estudia instruments de pua. Ha format part dels grups Las jotas, Les trompetes de la mort i The Hotsteppers. Actualment toca amb Saragatona, Metabolé, SomSonats, La jota a la plaça i amb la rondalla de Sofia de la Ribera, amb qui ha enregistrat un disc.

Contacte:

Per saber el catxé consulteu a:
Pau Puig, 649598658, mambebe@gmail.com

Pere Gumbau, 628284519, peresafa@gmail.com

Repertori (variable):

1- Batre de Bocairent
2- Cançó de les Planes. (Càlig)
3- La muller de don Geroni + Ha vingut forastereta. (Banyeres de Mariola/Bocairent)
4- Dansa i fandanguet dels Nanos de València + Fandango Albiztur.
5- Serra de Mariola + Batre de nova factoria.
6- Allà baixa en lo riu mare + Fandango (Adzeneta)
7- Txoria Txori. (Mikel Laboa)
8- Rau, rau, rau + Jota dòrica. (Euskadi-Terres de l’Ebre)
9- Cançó de Bressol. (Benicarló)
10- Romanç de Teresa i Matxero. (Banyeres de Mariola)
11- El Testament d’Amèlia. (Tradicional catalana)
11- Jotes de Rondalla improvisades a l’estil de la ribera d’ebre.
Si ens voleu escoltar:
Podeu sentir alguns talls de la música que fem al nostre bloc o a myspace:

Si ens voleu veure al Youtube:
Necessitats tècniques:

4 cadires sense braços.
1 taula petita per als instruments de vent.

P. A.:
-Equip de potència segons espai
MONITORS:
-4 Altaveus amb 4 enviaments independents
RACK:
-2 Reverbs Yamaha REV 500 o similar -1 EQ Stereo
MICROFONIA I D.I.'S:

-5 micròfons -2 D.I.'s (veure plànol d'escenari i llistat de canals, a les dues últimes pàgines d’aquest dossier)
1 micro de pinça per a l’acordió (baixos)
1 micro de pinça per a l’acordió (melodia)
1 micro de veu
2 micros per vents (Shure SM 58 i SM 57)
2 D.I.'s


IMPORTANT: Tot l'equip ha d'estar muntat, cablejat i en funcionament com a mínim 2 hores abans del començament de l'espectacle. La prova de so ha de tindre una durada mínima d’1’30h i mitja hora de descans entre la finalització de la prova de so i el començament de l’actuació.

LLISTAT DE CANALS


Canal
Instrument
Observacions
Micro/D.I.
Suport
1
Vents 1
Flautes de canya, ney, alboka, gaida
Shure SM 58
Girafa
2
Vents 2
Soprano, dolçaina
Shure SM 57
Baix
3
Veu
+ percussió petita mentre canta
Shure SM58
Girafa
4
Acordió (melodia)

Micro de pinça

5
Acordió (baixos)

Micro de pinça

6
Guitarra

D.I.

7
Guitarró

D.I.




Per qualsevol dubte podeu adreceu-vos a:
Pau Puig Olives
tel: (0034) 649598658, e-mail: mambebe@gmail.com


Actualitzat a 24 de maig de 2012